Inula vıscosa bitki ekstraktının sağlıklı ve kanser hücre hatları üzerindeki sitotoksik ve genotoksik etkilerinin araştırılması - Tavşanlı, Nalan; Taner, Gökçe; Bursa Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2021)
Tez çalışması kapsamında, Inula viscosa bitkisinin su vemetanol ekstraktlarının her iki hücre hattı üzerindeki olası sitotoksik etkileri nötral kırmızısı alım yöntemi (NKA) ve 3-[4,5-dimetilltiyazol-2-il]-2,5 difenil tetrazolium bromid (MTT) yöntemi ile belirlenmiş, hangi ekstraktın A549 hücre hattı üzerinde daha iyi antiproliferatif etki gösterdiği araştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2021
Kaynakça: 58-63 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Inula viscosa; Akciğer kanseri; Sitotoksisite