Ses sinyalleri kullanılarak talaşlı imalat prosesinde takım durumunun izlenmesi - Kalkanlı, Emre (2021)
Bu çalışmanın temel amacı, yüzey frezeleme operasyonu sırasında farklı aşınma durumu ve kesme parametrelerine ait toplanan ses sinyallerini makine öğrenmesi tekniklerini kullanarak sınıflandırmak ve takım durumunu tespit etmek için bir TDİ modeli geliştirmektir.