Ses sinyalleri kullanılarak talaşlı imalat prosesinde takım durumunun izlenmesi - Kalkanlı, Emre.; Yüce, Celalettin; Bursa Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2021)
Bu çalışmanın temel amacı, yüzey frezeleme operasyonu sırasında farklı aşınma durumu ve kesme parametrelerine ait toplanan ses sinyallerini makine öğrenmesi tekniklerini kullanarak sınıflandırmak ve takım durumunu tespit etmek için bir TDİ modeli geliştirmektir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2021
Kaynakça : 64-69 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Takım Durumu İzleme Sistemleri; Makine Öğrenmesi; Talaşlı İmalat, Kesici Takım Aşınmaları