Bir yük kancasının topoloji optimizasyon ile tasarım ve analizi - Teke, İbrahim Talha (2021)
Bu çalışmada, yük kancasının topoloji optimizasyon ile yeniden tasarlanmasıdır. Bu kapsamda iki temel hedef gözetilmiştir. İlki kancanın dayanımının artırılması, ikincisi mümkün olan en hafif tasarımın elde edilmesidir. Nihayetinde topoloji optimizasyon ile kanca tasarım sürecinin tanımlanması hedeflenmiştir