Bir yük kancasının topoloji optimizasyon ile tasarım ve analizi - Teke, İbrahim Talha; Ertaş, Ahmet Hanifi; Bursa Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2021)
Bu çalışmada, yük kancasının topoloji optimizasyon ile yeniden tasarlanmasıdır. Bu kapsamda iki temel hedef gözetilmiştir. İlki kancanın dayanımının artırılması, ikincisi mümkün olan en hafif tasarımın elde edilmesidir. Nihayetinde topoloji optimizasyon ile kanca tasarım sürecinin tanımlanması hedeflenmiştir
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2021
Kaynakça : 60-63 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Yük kancası; Topoloji optimizasyon