Bilgisayar destekli yöntemlerle bölmeden çıkarma ve orman ürünleri nakliyatının planlanması - Şeşen, Nedimcan (2022)
Bu çalışmada, net kârı maksimize eden ve üretim maliyetini minimize eden optimum güzergâhın belirlenmesi NETWORK 2000 programı aracılığıyla yapılması hedeflenmiştir. Çözüm aşamasında, çalışmaya konu edilen üretim sahalarından (bölmelerden) elde edilen tomruk, maden direği, sanayi odunu ve kâğıtlık odununun son depolara olan nakli sırasında mevcut güzergâhlar arasında üretim birim maliyetini en aza indiren optimum güzergâh belirlenmiştir.