Gererek bükme proses parametrelerinin sonlu elemanlar yöntemi ile incelenmesi - Şogen, Hilal (2022)
Bu çalışmada MS1500'den üretilmiş araç kayar kapısı üst rayının gererek bükülmesinde etkili parametrelerin parça geometrisi üzerindeki etkileri incelenmiştir. Bu kapsamda kalıbın dönme merkezi, profilde uygulanacak çekme oranının aldığı farklı değerlerin profil kesitinde neden olduğu deformasyonlar araştırılmıştır.