Gererek bükme proses parametrelerinin sonlu elemanlar yöntemi ile incelenmesi - Şogen, Hilal; Saray, Onur; Bursa Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2022)
Bu çalışmada MS1500'den üretilmiş araç kayar kapısı üst rayının gererek bükülmesinde etkili parametrelerin parça geometrisi üzerindeki etkileri incelenmiştir. Bu kapsamda kalıbın dönme merkezi, profilde uygulanacak çekme oranının aldığı farklı değerlerin profil kesitinde neden olduğu deformasyonlar araştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2022
Kaynakça var.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Gererek bükme prosesi; Ticari araç kayar kapıları