Küresel entegrasyonda Türk işbirliği modeli olarak Türk Devletleri Teşkilatı'nın yeri - Işıldak, Serdar; Korkmaz, Nuri; Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Politikası Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2022)
Bu çalışmada, Türk Dili konuşan ülkelerin oluşturduğu Türk Devletleri Teşkilatı'nın geldiği nokta, birliğin yapısı, üye ülkeler arasındaki ekonomik işbirliği, siyasi ve kültürel paylaşımlar oluşturmuştur. Kurulan birliğin, Avrupa Birliği tarzı bir yapılanmaya dönüşebilirliği, Avrupa Birliği tarzı ortak anayasa, ortak para birimi, üye ülkeler arasında serbest dolaşım, vize serbestliği, ticaret ve ekonomik ortaklığın pratikte uygulanabilirliği ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2022
Kaynakça : 65-70 sayfa.
Keywords: Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2022.; Türk Devletleri Teşkilatı; Türk Keneşi