FBG tabanlı sıcaklık kompanze gerinim sensörünün üretimi, paketlenmesi ve gerçek zamanlı endüstriyel uygulaması - Arslan, Mehmet Mücahit (2022)
Bu çalışmada, FBG sensör yapılarının ortamdaki ani ve süre gelen sıcaklık değişiminden etkilenmemesi için sıcaklık kompanzasyonunun önünü açan bir paket yapısı tasarlanmış, üretilmiş ve test edilerek kullanılabilirliği teyit edilmiştir.