FBG tabanlı sıcaklık kompanze gerinim sensörünün üretimi, paketlenmesi ve gerçek zamanlı endüstriyel uygulaması - Arslan, Mehmet Mücahit; Bayrak, Gökay; Bursa Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2022)
Bu çalışmada, FBG sensör yapılarının ortamdaki ani ve süre gelen sıcaklık değişiminden etkilenmemesi için sıcaklık kompanzasyonunun önünü açan bir paket yapısı tasarlanmış, üretilmiş ve test edilerek kullanılabilirliği teyit edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2022
Kaynakça : 58-60 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Fiber Bragg ızgara; FBG sensörler; FBG sensör küme (array) yapısı