Arazi kullanım değişikliğinin Bursa, Karacabey longoz ormanlarının toprak organik karbon ve toplam azot stok oranlarına etkileri - Özçelik Aygün, Derya (2022)
Bu çalışmada, Türkiye'nin önemli subasar ormanlarından, Bursa, Karacabey subasar ormanlarının asli ağaç türlerinden dişbudak (Fraxinus angustifolia Vahl.), kızılağaç (Alnus glutinosa (L.) ve meşe (Quercus cerris) ile yakın çevresi karasal orman ekosistemini temsilen kızılçam (Pinus brutia Ten.), otlak, tarla ve kumul alanlarının karbon ve azot miktar ve stokları arasındaki farklılıkları toprak derinlik kademelerini de dikkate alarak ortaya koymaktır.