Ahtapottan esinlenilerek biyomimetik yapıştırıcıların üretimi ve karakterizasyonu - Eroğlu, Murat (2022)
Bu tez çalışmasında, ahtapottan esinlenilen minyatürize boyutlarda vantuz benzeri yapılardan oluşan elastomer esaslı ve ıslak ortamda tekrarlı olarak yapışabilen yapıştırıcıların CNC işleme tekniği kullanılarak pratik bir şekilde üretilmesi hedeflenmiştir.