Peroksidaz özelliği gösteren sitrat kaplı altın nanoparçacıkların kataliz mekanizmasının ve kinetiğinin teorik ve deneysel düzlemde incelenmesi - Altın, Buse (2022)
Bu çalışmada, sitrat kaplı AuNP'nin kataliz mekanizmasının, aktif bölgesine substratını bağlayan biyolojik bir enzimden farklı olarak substratların yüzeydeki bağlanma bölgelerine adsorpsiyonuna dayalı olarak gerçekleştiği önerilmiş ve nanozimin çalışma prensibi detaylı olarak incelenmiştir.