Ege bölgesinde akım kuraklık indeksi ve standart yağış indeksinin ortak incelenmesi - Gülmez, Ayşe (2022)
Bu çalışmada, Türkiyenin batısında yer alan ve önemli ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel rolü olan Ege Bölgesi'nde kuraklık analizi olarak bilinen ve en yaygın kullanılan yöntemlerden olan akım kuraklık endeksi (SDI) ve standart yağış endeksi (SPI) yöntemleri ile araştırılmıştır.