Ege bölgesinde akım kuraklık indeksi ve standart yağış indeksinin ortak incelenmesi - Gülmez, Ayşe.; Vaheddoost, Babak; Bursa Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2022)
Bu çalışmada, Türkiyenin batısında yer alan ve önemli ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel rolü olan Ege Bölgesi'nde kuraklık analizi olarak bilinen ve en yaygın kullanılan yöntemlerden olan akım kuraklık endeksi (SDI) ve standart yağış endeksi (SPI) yöntemleri ile araştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2022
Kaynakça : 83-87 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Akım kuraklık indeksi; Ege bölgesi; Standart yağış indeksi