Üleksit cevherinden trimetil borat üretim prosesinin geliştirilmesi - Özekmekci, Mehtap; Çopur, Mehmet; Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2021)
Bu tez çalışmasında, üleksit mineralinin metanolle birlikte karbondioksitli ortamda trimetil borat üretmek için yeni proses geliştirilmiştir. Mineral asit yerine karbondioksit kullanılması proses açısından avantajlıdır. Bu çalışma sayesinde mineral karbonizasyon yöntemiyle karbondioksit kararlı bileşikler halinde tutulmuş ve trimetil borat üretimi gerçekleştirilmiştir.
Tez (Doktora) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2021
Kaynakça : 160-171 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Trimetil borat; Optimizasyon; Distilasyon