EKC hipotezi bağlamında havayolu taşımacılığı, ekonomik büyüme, enerji tüketimi ve CO2 arasındaki ilişki: Anglosakson ülkelerinden kanıtlar - Arslan, Seda (2022)
Bu tezin temel amacı ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın 1980 - 2013 yılları aralığında havayolu taşımacılığı, enerji tüketimi, ekonomik büyüme ve CO2 değişkenleri için ekonometrik yöntemlerle ele alıp sonuçlarını çevre ekonomisi bağlamında yorumlamaktır