EKC hipotezi bağlamında havayolu taşımacılığı, ekonomik büyüme, enerji tüketimi ve CO2 arasındaki ilişki: Anglosakson ülkelerinden kanıtlar - Arslan, Seda.; Kalaycı, Salih; Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Politikası Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2022)
Bu tezin temel amacı ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın 1980 - 2013 yılları aralığında havayolu taşımacılığı, enerji tüketimi, ekonomik büyüme ve CO2 değişkenleri için ekonometrik yöntemlerle ele alıp sonuçlarını çevre ekonomisi bağlamında yorumlamaktır
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2022
Kaynakça : 71-72 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Havayolu taşımacılığı; Enerji tüketimi