Hidrojen yakıt pilleri için test istasyonu geliştirilmesi - Gençkan, Burhan Burak; Gelen, Ayetül; Bursa Teknik Üniversitesi Enerji sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2022)
Bu tez çalışması sürecinin sonucunda, tek bir yakıt pili test istasyonunun, birden fazla yakıt pili çeşidini, özellikle PEM tipi yakıt pili başta olmak üzere, test edebilir olması sağlanmıştır. Yapılması hedeflenen test istasyonunda, farklı yakıt pillerinin farklı çalışma sıcaklıklarına sahip olmaları, farklı nem değerlerinde çalışmaları, farklı gaz basıncı ve fiziksel baskı kuvvetlerinde çalışmaları nedeniyle bu parametrelerin hepsinin değiştirilebilir ve tekrarlanabilir, aynı zamanda ölçülebilir olması sağlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2022
Kaynakça : 59-61 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Polimer elektrolit membran yakıt pili; Yakıt pili; Test istasyonu