Sus yeri : öykü - Yıldırım, Abdullah (İz Yayıncılık, 2019)
Arka kapak: Sus Yeri, anlamdan yana tavır alan öykülerden kurulu bir kitap. Dokusu sıkı öyküler yazıyor Abdullah Yıldırım. Öykünün türü ister toplumcu ister fantastik olsun, öykü özde tematik bir meselenin soru edilişi ile var oluyor. Nedensellik bu anlamda tematik tercihlerin enstrümanı olarak kullanılıyor. İnsanları bu toprağın insanları, meseleler yanımızdan yöremizden meseleler ama bunların ele alınışı felsefi. İnsanın temel değerlerine dair sözler söylüyor öyküler ama öğretici ve uyarıcı bir tonda değil bu sözler, öyküden sızanlar olarak ulaşıyor okura. “Köpekbalıklarının olmadığı nehirde timsahların dişi daha keskin olurdu elbette.”