Türk kültürünün ana hatları - Gömeç, Saadettin (Akçağ Yayınları;)
İnsanlık tarihinin başlangıcından beri var olan başından birçok felaket geçmesine rağmen ayakta kalmasını bilen yüce Türk milletinin geçmişi sadece savaşlardan ibaret değildir. Kendine has kültürüyle dünya medeniyetine sayısız katkılarda bulunan bu asil milletin zengin bir kültürel yapısının olduğunu elinizdeki kitaba baktığınızda anlayacaksınız. Özellikle Türk milletini ve kültürünü yakından tanımayanlar, onların tarihlerini yorumlamada bir sürü hata yapmaktadırlar. Bu nedenle söz konusu çalışma, sadece Türk milletinin büyüklüğünü milli hislere dayanarak ortaya koymak amacıyla meydana getirilmiş olmayıp; belge ve bilgiler ışığında hakikatleri gözler önüne sermek için hazırlanmıştır.--Arka kapak.