Yapay zeka ile cam elyaf takviyeli kompozit malzemelerin gerilme ve yer değiştirme değerlerinin tahmini - Feratı, Kajs
Bu çalışmada, kompozit malzemelerin en önemli avantajlarınan biri olan mukavemet özelliklerinin tahmini hedeflenmiştir. Özellikle beliritlen sektörlerde mukavemet yapısının ve yük altında kompozit malzeme tepkilerinin önemi göz önüne alınarak, bu değerlerin sonlu elemanlar analizi ya da mekanik testler gerçekeleştirilmeden önce tahmin edilebilmesi hedeflenmiştir.