2000 sonrasında Türkiye ve İsrail arasında meydana gelen siyasi krizlerin denizyolu taşımacılığına etkisi - Altun Atan, Merve; Koç, Engin; Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Politikası Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışmada, iki ülkenin denizyolu taşımacılığına dair potansiyelleri incelenmiş olup, TUİK, UNCTAD, UTİKAD ve UAB verilerinden yararlanılarak iki ülke arasında meydana gelen siyasi krizlerin denizyolu taşımacılık faaliyetlerine etki edip etmediği durumu analiz edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023
Kaynakça : 104-119 sayfa.
Keywords: Dış Politika; Neoklasik Realizm