Ultrason uygulamalarının portakal-havuç suyu karışımının kalite özellikleri üzerine etkilerinin araştırılması - Taşın, Esra
Bu çalışmada 60:40 oranında hazırlanan portakal-havuç suyu karışımı, geleneksel pastörizasyon (PST) (90 °C, 1 dakika), ultrasonikasyon (US) (30 dakika) ve 40 °C, 50 °C ve 60 °C sıcaklıkta termosonikasyon (US+°C) işlemlerine tabi tutulmuştur.