Ultrason uygulamalarının portakal-havuç suyu karışımının kalite özellikleri üzerine etkilerinin araştırılması - Taşın, Esra; Yıldız, Gökçen; Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışmada 60:40 oranında hazırlanan portakal-havuç suyu karışımı, geleneksel pastörizasyon (PST) (90 °C, 1 dakika), ultrasonikasyon (US) (30 dakika) ve 40 °C, 50 °C ve 60 °C sıcaklıkta termosonikasyon (US+°C) işlemlerine tabi tutulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 64-75 sayfa.
Keywords: Ultrasonikasyon; Antioksidan kapasite