Tarımsal atık katkılı pla esaslı yeşil kompozitlerin üretilmesi ve karakterizasyonu - Aslan, Kübra; Duman, Şeyma; Bursa Teknik Üniversitesi Biyokompozit Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu tez çalışmasında, Artvin ve Bursa bölgelerinden temin edilen sırasıyla sarıçam ve kestane kabukları öğütülerek toz haline getirilmiş olup, farklı oranlarda PLA'ya ilave edilerek çözelti döküm yöntemi ile yeşil kompozit ambalaj filmlerinin üretimi ve karakterizasyonu amaçlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 42-46 sayfa.
Keywords: Yeşil kompozit; Sarıçam