Farklı kalite çeliklerin aşınma özelliklerine nitrasyon parametrelerinin etkisi - Hanbay, Miraç; Yürektürk, Yakup; Bursa Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışma kapsamında DIN 1.2344 (X40CrMoV51), DIN 1.2379 (X155CrMoV12) ve AISI 4140 (42CrMo4) çelikleri tuz banyosunda 550°C, 570°C ve 590°C sıcaklıklarda 1 saat ve 5 saat nitrasyon parametreleriyle nitrürleme işlemine tabi tutulmuştur. Nitrasyon işlemi sonucunda oluşan nitrasyon tabakasının yapısal, mekanik ve aşınma özellikleri incelenmiştir. Numunelerin kesit incelemeleri, SEM-EDS analizleri, mikrosertlik ölçümleri, X-ışınları difraksiyonu (XRD) analizleri, aşınma testleri yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 69-72 sayfa.
Keywords: Nitrasyon; Difüzyon tabakası