Kimyasal enjeksiyon yapılmış kum zeminlerde enjeksiyon malzemesiyle basınç dayanımı arasındaki ilişkinin incelenmesi - Polat, Nurullah; Yıldırım, Eray; Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışmada permeasyon enjeksiyonu uygulanmış kum zeminlerde geleneksel ve esnek hesaplama yöntemleriyle serbest basınç dayanımı değerinin tahmin edilmesi amaçlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 78-83 sayfa.
Keywords: Yapay sinir ağları; Adaptif sinirsel bulanık çıkarım sistemi