Toplumun gelişimi bağlamında kentsel tasarım projelerinde tasarım yönetimi ve uygulama süreci: Taksim kentsel tasarım yarışması - Şimşek, Ayşe; Koç, Ersan; Bursa Teknik Üniversitesi Kentsel Tasarım Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu araştırmada, kentsel tasarımın katılımcılık ve demokrasi gibi gelişkin yönetim kültürleri bağlamında toplumun gelişimindeki rolü incelenmektedir. Bunun için Türkiye ve İstanbul toplumsal belleklerinde önemli tarihi yeri olan Taksim Meydanı için düzenlenen Taksim Kentsel Tasarım Yarışması vaka çalışması olarak ele alınmıştır. Yarışma sürecinde edinilen deneyimlerden proje uygulama sürecini tanımlayan konular araştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 83-85 sayfa.
Keywords: Kentsel tasarım; Tasarım yönetimi