Şebeke bağlantılı bir FV sistemde sayısal filtre yöntemlerinin güç analizi üzerine etkilerinin gerçek zamanlı olarak araştırılması - Aslankaya, Emrullah; Bayrak, Gökay; Bursa Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu tez çalışmasında, FV sistemlerde güç analizinin yüksek doğrulukla yapılabilmesi için, literatürdeki mevcut güç analizi bloğu yerine, elektriksel sinyallerdeki bozulmaları en aza indirerek güç hesabına katkı sağlamak amacıyla sayısal filtreler kullanılmıştır. LabVIEW ortamında hem simülasyon hem de gerçek zamanlı olarak gerçekleştirilen farklı tipteki sayısal filtrelerin güç analizi ve hesabı üzerindeki etkileri araştırılmış, en yüksek doğruluğa sahip sayısal filtre tipi belirlenerek, geliştirilen bu yapı şebeke bağlantılı bir FV sisteme entegre edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 44-48 sayfa.
Keywords: Şebeke bağlantılı FV sistem; Algoritması filtresi