Akıllı arıza koruma ve güç akışı kontrol fonksiyonlarına sahip bir elektrikli araç şarj cihazının şebekeden-araca ve araçtan-şebekeye etkileşimli şekilde geliştirilmesi - Öner, Samet; Bayrak, Gökay; Bursa Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu tezde, çift yönlü enerji akışına sahip tek fazlı bir AA-DA dönüştürücü devresinin tasarımı ve uygulanması incelenmiştir. AA-DA dönüştürücü, bir şarj cihazı prototipi olarak kullanılmıştır. Şarj cihazı, IGBT ve diyotlardan oluşan H-köprüsü ve devamında düşürücü dönüştürücü ile yükseltici dönüştürücü devrelerinin aynı devre üzerinde bağlanması ile yapılmıştır. Uygulama olarak V2G modunda DA tarafında DA kaynağı olarak DA güç kaynağı ve G2V modunda çıkışta DA yük olarak rezistif reosta, G2V modunda AA tarafta da AA kaynak olarak güç şebekesi ve V2G modunda çıkış yüksüz olarak uygulanmıştır. Şarj cihazının şebeke kısmına koruma fonksiyonu olarak harici bir akıllı koruma devresi tasarlanmış ve uygulanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 46-49 sayfa.
Keywords: Elektrikli araçlar; Yönlü güç akışı