İki kez sıkıştırılmış ses sinyallerinin analizi ve otomatik olarak tespit edilmesi - Büker, Aykut
Bu tez çalışmasında kodlayıcı hakkında herhangi bir ön bilgi olmadan genel öznitelikler elde edilmeye çalışılarak daha başarılı iki kez sıkıştırılmış ses sinyalinin tespit edilmesi hedeflenmiştir.