Gıda, yem ve tohumda multipleks gdo tarama testi geliştirilmesi ve validasyon çalışmaları - Akman, Nihal
Bu çalışma ile GDO tarama analizi için gereken reaktiflerin ayrı ayrı temin edilerek laboratuvar ortamında birleştirilmesi sonucu oluşturulacak tarama testinin ticari kit ile aynı hassasiyet ve doğrulukta yapılmasının sağlanması amaçlanmıştır. Multipleks test materyalinin laboratuvar içi metot olarak hazırlanması ile maliyetin mümkün olduğunca düşürülmesi hedeflenmiştir. Ticari kit olarak satılan test materyali, kullanıma hazır olması nedeni ile yüksek ücretlere mal olmaktadır. Yüksek GDO analiz ücretlerinin düşürülmesi için analiz reaktiflerinin laboratuvar ortamında hazırlanarak kullanılması gerekliliği bu çalışmanın gerekçesini oluşturmuştur.