Dispersantların çeşitlendirilmesi ve etkinliğinin incelenmesi - Tokgöz, Selcen; İşleyen, Mehmet; Bursa Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2022)
Bu çalışma; piyasada bulunan dispersantların, çevre dostu alternatiflerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Bununla birlikte, Bitkisel Kökenli Maddenin (BKM'nin) petrol sızıntılarında kullanılması durumundaki dispersiyon verimi piyasada bulunan kimyasal içeriğe sahip bir dispersant ile laboratuvar ortamında karşılaştırılmıştır. Böylece BKM'nin piyasadaki kimyasal içeriğe sahip dispersantlar yerine çevre dostu bir alternatif olması hedeflenmektedir. Laboratuvar çalışmaları; Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yayınlanmış yönteme ve Sorial ve diğ. tarafından detaylandırılmış metotlara göre yürütülmüştür.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2022
Kaynakça : 40-41 sayfa
Keywords: Dispersant