Çeşitli kafes yapıların dinamik ve yarı-statik yükleme koşulları altında enerji emilimlerinin incelenmesi - Tuğcu, Salih Emre; Demirci, Emre; Bursa Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu tez çalışmasında incelenen kaynaklar ışığında farklı malzeme ve geometri tipleri için istenilen enerji emilim değerlerini sağlayacak uygun kafes yapısı geometrilerinin araştırılması hedeflenmiştir. İlk olarak Eriyik Yığma Metodu (EYM) ile poliaktik asit (PLA) ve poliamid (PA) malzemelerinden farklı katman kalınlıklarına ve baskı yönlerine sahip çekme numuneleri üretilmiş ve çekme testleri sonucunda bu malzemelerin mekanik özellikleri incelenmiştir. Çekme testleri sonucunda PLA malzemesi ile üretilen numunelerin gevrek bir karakteristiğe sahip olduğu tespit edilirken PA malzemesinin sünek bir karakteristiğe sahip olduğu gözlemlenmiştir
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 56-59 sayfa.
Keywords: Eklemeli imalat; Enerji emilimi