Pasif örnekleme tekniği ile atık elektrik elektronik geri dönüşüm tesisleri yakınında atmosferik cıva kirliliğinin araştırılması - Çelik, Sena
Bu tez çalışmasında, Türkiye'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda lisanslı olarak faaliyet gösteren geri dönüşüm tesisleri listesi temin edilmiş, tesislerde işlenen atık türleri baz alınarak (İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kırıkkale, Manisa, Niğde, Bursa ve Eskişehir) toplam 8 ilde atık elektrikli ve elektronik dönüşüm tesisleri yakınlarında 28 noktada, pasif örnekleme tekniği kullanılarak atmosferik cıva kirliliği incelenmiş ve insan maruziyeti belirlenmiştir.