Pasif örnekleme tekniği ile atık elektrik elektronik geri dönüşüm tesisleri yakınında atmosferik cıva kirliliğinin araştırılması - Çelik, Sena; Kurt Karakuş, Perihan Binnur; Bursa Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu tez çalışmasında, Türkiye'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda lisanslı olarak faaliyet gösteren geri dönüşüm tesisleri listesi temin edilmiş, tesislerde işlenen atık türleri baz alınarak (İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kırıkkale, Manisa, Niğde, Bursa ve Eskişehir) toplam 8 ilde atık elektrikli ve elektronik dönüşüm tesisleri yakınlarında 28 noktada, pasif örnekleme tekniği kullanılarak atmosferik cıva kirliliği incelenmiş ve insan maruziyeti belirlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 47-54 sayfa.
Keywords: Gaz faz elementel cıva; Pasif örnekleme yöntemi