Matlab - Yayla, Gökhun; Soylu, İrem; Aksan, Gizem; Şengül, Merve Nur (İstanbul : KODLAB, 2022)
Arka kapak: MATLAB’ın nasıl kullanılacağı, MATLAB pencereleri ve araç kutularının amaçlarını anlatarak okuyucuyu temel seviyeden başlatıp ileri seviye MATLAB programcısı yapmak üzere hazırlanmıştır. Ayrıca temel matematik ve programlama işlemlerinin mantığı verilerek okuyucunun bu işlemlerin nasıl çalıştığını öğrenmesine yardımcı olmak amaçlanmıştır. Özellikle türev ve integral işlemlerinin neden ve hangi şartlarda kullanıldıkları gibi detayları da bulabileceksiniz. Temel programlama bilgisinin ve birçok platformdan kulak aşinası olunan görsel işleme, ses tanıma, yüz tanıma, plaka tanıma, parmak izi tanıma, canlı veri okuma işlemlerinin mantıklarını ve MATLAB üzerinde nasıl kullanıldıklarını öğreneceksiniz. Kitabın dördüncü bölümü olan Ek bölümü, diğer bölümlerin ortak olarak kullandığı bir kaynak bölümü şeklinde çalışır. Bu bölümde, birçok MATLAB fonksiyonu ve bu fonksiyonların teknik detayları ile kurulum detayları verilmiştir. · Grafik İşlemleri · Görüntü İşleme · Temel Ses Tanıma · Canlı Veri Okuma · Parmak İzi Okuma · Plaka Tanıma · Yüz Tanıma · Sembolik Programlama · Paralel Programlamaya Giriş · Nesne Tabanlı Programlama · Matris ve Matris Mantığı ile Programlama · Türev · İntegral · Eğri Uydurma · Dosya ve Dizin İşlemleri · MATLAB Olmadan Çalışabilen Program Hazırlama · MATLAB GUI ile Görsel Programlama · MuPAD Kullanımı · Simulink Kullanımı · MATLAB Editor Kullanımı.
Teknofest öğrencilerinden gelen kitaplardan.
Keywords: Sayısal analiz; Numerical analysis; Sayısal analiz -- Bilgi işlem; Numerical analysis -- Data processing; MATLAB; MATLAB; Sayısal hesaplar; Numerical calculations