Boşanmış kadınlara yönelik toplumsal bakış açısı üzerine nitel bir araştırma: Trabzon il örneği - Günay, Handan; Ahmedi, Ekber Şah; Bursa Teknik Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Kadının hangi konularda toplum nezdinde avantajlı veya dezavantajlı konumda olduğunu öğrenmenin bireyin yaşamında oldukça önemli bir yere sahip olabileceği düşünülmüştür. Ayrıca, kadının boşanması durumunda toplumda nasıl tutumlarla karşılaşabileceği merek edilmiş, bu doğrultuda araştırma gerçekleştirilmiştir. Çalışmamızda, toplumun boşanmış kadına yönelik bakış açısının ne olduğu incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 86-95 sayfa.
Keywords: Toplumsal cinsiyet eşitsizliği; Trabzon (Türkiye)