Bursa ili için evsel katı atıkta sıfır atık uygulanabilirliği: Bir anket çalışması - Aljbili, Nour
Bu çalışmada, Bursa ilinde ikamet eden bireylere yönelik belediyeler ve ilgili kurumlar tarafından verilen bilinç ve farkındalık oluşturma çalışmalarının ve eğitimlerinin ne kadar etkili olduğunu, bireylerin bilgi düzeylerinin ve sıfır atık projesinin Bursa ilinde uygulanabilirliğinin analiz edilmesidir. Ayrıca bu çalışmada, sıfır atığın Bursa ilinde nasıl değerlendirildiğini ve halkın buna karşı tutumunu ölçmek başlıca amaçlar arasında olarak belirlenmiştir. Bununla beraber, bu araştırmayla hem sıfır atık projesine dikkat çekmek hem de farkındalık oluşturmak temel amaçlar arasındadır. Daha önce yapılmış ve Bursa ili örneğini ele alan bir çalışmaya literatürde rastlanmadığı için bu çalışma ortaya konmuştur.