Müze-i Askerî-i Osmanî züvvârına mahsûs rehber - Osman Sermed Muhtar Alus.; Sunar, Mehmet Mert; Okyay, Zeynep Demir; Mete, Zekai; Şeker, Muzaffer; Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) (Ankara : Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), 2022)
Arka kapak: Sermed Muhtar Alus’un Askeri Müze memuriyeti sırasında hazırlamakla görevlendirildiği ve 1920-1922 yılları arasında tamamlanarak üç kısım halinde basılan Müze-i Askerî-i Osmanî Züvvârına Mahsûs Rehber isimli eseri içerik açısından bir müze rehberinin çok ötesinde bir metindir. Alus’un eseri, müze koleksiyonunu tanıtan bir rehberin özelliklerini aşarak müzeye ev sahipliği etmiş olan Aya İrini Kilisesi’nin tarihçesinden Osmanlı Askeri Müzesi’nin kuruluşuna, müzede bulunan koleksiyonlardan, Osmanlı ve Avrupa askeri tarihi ve teşkilatına kadar çok geniş bir alanı konu alan bir esere dönüşmüştür.
Dizin : 359-271 sayfa
Kaynakça : 59-60 sayfa
Eser İngilizce metin içerir.
Keywords: Müze-yi Askeri-yi Osmanı̂.; Askeri sanat ve bilim -- Türkiye; Military art and science -- Turkey