Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü sahalarında orman yangını sorunu ve yangınlar üzerinde etkili olan faktörler - Duran, Mustafa
Yapılan bu çalışma, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde, 2017-2021 yılları arasında meydana gelen orman yangınları, yangınların dağılımları belirlenmiştir. Daha sonra Orman İşletme Şeflikleri içerisinde yangınların risk analizleri, çıkış nedenleri, orman yangınının davranışları, mücadele organizasyonu ve alınabilecek tedbirleri belirlemek amacıyla yapılmıştır.