Sosyolojik bir fenomen olarak Kovid-19 ile pozitivizm ilişkisi - Haliloğlu, Nagehan
21. Yüzyılın en etkili olaylarından biri olan Kovid-19 pandemisinin de sosyolojik sebep ve sonuçlar açısından büyük öneme sahip olduğu ve bu sebeple sosyolojik bakış açısı ile incelenmesi gerektiği açıktır. Elinizdeki metin Kovid-19 pandemisini pozitivizm ekseninden ele alırken aynı zamanda yaşanan bazı geçmiş salgın deneyimlerinden örnekler ile paradigmatik bir inceleme ortaya koymayı amaçlıyor. Bununla beraber bilimsel ihtilafların tarafları olan hekimler ile yaptığımız derinlemesine mülakat ile konuya daha derinlikli ve bütünlüklü bir bakış açısı katmayı amaçlamıştır.