Sosyolojik bir fenomen olarak Kovid-19 ile pozitivizm ilişkisi - Haliloğlu, Nagehan; Ulukütük, Mehmet; Bursa Teknik Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
21. Yüzyılın en etkili olaylarından biri olan Kovid-19 pandemisinin de sosyolojik sebep ve sonuçlar açısından büyük öneme sahip olduğu ve bu sebeple sosyolojik bakış açısı ile incelenmesi gerektiği açıktır. Elinizdeki metin Kovid-19 pandemisini pozitivizm ekseninden ele alırken aynı zamanda yaşanan bazı geçmiş salgın deneyimlerinden örnekler ile paradigmatik bir inceleme ortaya koymayı amaçlıyor. Bununla beraber bilimsel ihtilafların tarafları olan hekimler ile yaptığımız derinlemesine mülakat ile konuya daha derinlikli ve bütünlüklü bir bakış açısı katmayı amaçlamıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 96-101 sayfa.
Keywords: Bilim sosyolojisi; Sağlık sosyolojisi