Bursa ili av ve avcı profili - Üstündağ, Yusuf; Gündoğdu, Ebubekir; Bursa Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışmada, Bursa ili av türleri, avlaklar ve avcı yapıları incelenmiştir. Bursa'da halen kara avcılığına tabi olup avcılık belgesine sahip 14.377 kişi bulunmakta olup, tez kapsamında avcıların il merkezi ve ilçelere göre dağılımları, cinsiyet bilgileri, yaş grupları, eğitim durumları ile birlikte bulunan 21 Devlet Avlağı, 2 Genel Avlak ve 3 Örnek avlak sahasının bulundukları bölgeler, alan bilgileri, avlak sahalarını tercih eden il içi ve dışına kayıtlı avcı sayıları, hangi avlakta hangi yaban hayvan gruplarının avına izni verildiği, avcı bireylerin avlak sahalarında memeli ve kanatlı yaban hayvanı gruplarından sayısal anlamda en çok hangi türlerin avını tercih ettikleri mevcut kayıtlar ve anket çalışmaları ile tespit edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 69-70 sayfa
Keywords: Bursa (Türkiye); Avlaklar