Çınarcık barajı ana dere bağlantılı bazı alt havzalarının arazi örtüsü değişiminin uzaktan algılama teknikleri ile analizi - Kaptanoğlu, Hamdi
Bu çalışmada Bursa'nın önemli su kaynaklarından biri olan Çınarcık Barajı havzasının bir bölümü incelenmiştir. İncelemeler doğrultusunda Çınarcık Barajı havzasında arazı kullanımı ve örtüsünde meydana gelen değişikler ve bunun su kaynakları ve yaşam döngüsü üzerindeki etkisi tespit edilmeye çalışılmıştır.