Yalova yöresi kestane ormanlarında kestane gal arısı (Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu)'nın yayılış alanları ve yoğunluk oranının insansız hava araçları (İHA) ile tespiti - Şeker, Yavuz Aydın
Bu çalışma ile son yıllarda Bursa Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) Yalova Orman İşletme Müdürlüğü (OİM) sınırlarındaki kestane sahalarında yüksek oranda zarar yapan Kestane Gal Arısı (Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu)'nın zararının üzerine multispekral (çok bantlı) kamera monte edilmiş İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yoğunluk ve ekolojik özelliklerine göre haritalanması amaçlanmıştır. Bu amaçla Yalova Orman İşletme Müdürlüğü (OİM) sınırlarındaki saf ve karışık kestane sahaları çalışma alanı olarak belirlenmiştir.