Yalova yöresi kestane ormanlarında kestane gal arısı (Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu)'nın yayılış alanları ve yoğunluk oranının insansız hava araçları (İHA) ile tespiti - Şeker, Yavuz Aydın; Sarıkaya, Oğuzhan; Bursa Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışma ile son yıllarda Bursa Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) Yalova Orman İşletme Müdürlüğü (OİM) sınırlarındaki kestane sahalarında yüksek oranda zarar yapan Kestane Gal Arısı (Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu)'nın zararının üzerine multispekral (çok bantlı) kamera monte edilmiş İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yoğunluk ve ekolojik özelliklerine göre haritalanması amaçlanmıştır. Bu amaçla Yalova Orman İşletme Müdürlüğü (OİM) sınırlarındaki saf ve karışık kestane sahaları çalışma alanı olarak belirlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 42-46 sayfa
Keywords: Kestane gal arısı; İnsansız hava aracı