Farklı dezenfektanların çeşitli yüzeylerde Listeria monocytogenes biyofilmine etkileri - Öztürk, Ayşe; Yiğit Çınar, Aycan; Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışmada, paslanmaz çelik 316, epoksi ve PVC olmak üzere gıda ile temas eden başlıca yüzeylerde L. monocytogenes biyofilmlerine karşı belirlenmiş konsantrasyonda ve farklı sürelerde yaygın olarak kullanılan üç dezenfektanın (klor tablet, perasetik asit bazlı dezenfektan ve laktik asit bazlı dezenfektan) etkinliği değerlendirilmiştir. Dezenfektanların antimikrobiyal aktivitesini belirlemede sıvı mikrodilüsyon yöntemi kullanılarak Listeria monocytogenes ATCC 7644 ve Listeria monocytogenes (gıda kaynaklı) suşları denenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 43-51 sayfa.
Keywords: Biyofilm; Perasetik asit